czwartek, 17 / październik / 2019r.
               
HOME
O NAS...
WARUNKI
PORADY
LINKI
KALENDARIUM
GALERIA
MAPA
KONTAKT
 | 
Oczarjk na Facebooku


Menu

Szukaj

naz polska data
naz łacińska cena

REKLAMA
reklama


KSIĄŻKI -> Kuchnia -> Książka. Ryby « wstecz


Cena: 35.00 zł/szt  

Książka. Ryby  -  Lutz Behrendt, Jens Stumpf


Ryby

   Ryby. Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować różne gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wykwintne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń, a także karmazyn, flądra, dorsz i inne popularne ryby słodkowodne oraz morskie umiejętnie przyrządzone skuszą każdego miłośnika dobrego jedzenia.
   Mistrzowie kuchni zdradzają tajniki swojej sztuki w sposób prosty, a zarazem szczegółowy, krok po kroku. Z tej książki dowiesz się, jak filetować ryby, jak je przyrządzać na różne sposoby, jak unikać błędów. Poznasz przepisy na 80 potraw z ryb, krabów i małży. Sprawdź jak przyrządzić doskonałego karpia w galarecie, wyjątkowy suflet z sandacza, zaskakujące smakiem ragoût z karasia czy wykwintny tatar z łososia.
   Lubisz dania rybne? Chcesz poznać nowe smaki? Wypróbuj tradycyjne i nowoczesne przepisy kulinarne na potrawy z ryb. Na co dzień i od święta.

   Autor: Lutz Behrendt, Jens Stumpf
   Format: 17 x 24 cm
   Stron: 176
   Oprawa: twarda
   ISBN: 978-83-7073-823-5
   Typ publikacji: poradnik

SPIS TREŚCI KSIĄŻKI

  • Przedmowa
  • Ryba to łatwe gotowanie i zdrowe odżywianie
  • Rady przy kupowaniu ryb
  • Świeża czy mrożona?
  • Świeżość sprawdzaj wszystkimi zmysłami
  • Ostrożnie! Czy towar aby na pewno jest świeży?
  • Sprawianie ryby
  • O jakości ryby decyduje metoda łowienia
  • Właściwe przechowywanie – zamrażalnik czy lodówka?
  • Narzędzia
  • Patroszenie i mycie ryb
  • Usuwanie łusek
  • Odcinanie płetw
  • Ściąganie skóry
  • Filetowanie płastug i ryb o kształcie wrzecionowatym
  • Filetowanie szczupaka za pomocą noża piłki
  • Filetowanie pstrąga za pomocą noża do filetowania
  • Filetowanie większych płastug
  • Filetowanie flądry
  • Zasady przyrządzania ryb
  • Przyrządzanie rosołu i wywaru z ryb
  • Przyrządzanie rosołu rybnego
  • Przyrządzanie podstawowego sosu rybnego na bazie rosołu
  • Błędy podczas przyrządzania ryb
  • Duszenie ryby
  • Gotowanie ryby
  • Gotowanie ryby na parze
  • Pieczenie ryby w folii
  • Smażenie ryby
  • Ryba smażona w mące
  • Ryba panierowana
  • Ryba w koszulce z jajka
  • Grillowanie ryby
  • Smażenie w frytkownicy
  • Wędzenie ryby
  • Przepisy
  • Przekąski
  • Zupy rybne
  • Dania główne
  • Indeks przepisów
  • PRZEPISY
  • Ryby ogólnie
  • Podstawowy sos rybny
  • Rosół rybny (fond)
  • Ryba duszona
  • Ryba w "błękitnym woalu"
  • Ryba w cieście piwnym
  • Ryba wędzona
  • Sos z płynu uzyskanego przy duszeniu
  • Wywar rybny
  • Przekąski
  • Budyń z białej ryby z sałatką z buraków ćwikłowych
  • Budyń z wędzonego łososia ze słodko-kwaśną cukinią
  • Dorsz marynowany z musztardowym sosem koperkowym
  • Galaretka z wędzonego łososia i ziemniaków z kremem z sardeli
  • Karp w galarecie z remuladą
  • Kiełbaski z białej ryby z marynowaną białą kapustą i słodką musztardą
  • Kraby w galarecie z sosem ogórkowo-śmietanowym
  • Łosoś w musie z wędzonej ryby z duszonym ogórkiem
  • Marynowana wzdręga z ziemniaczaną sałatką
  • Marynowane małże na roszponce z sosem ziemniaczanym
  • Marynowany łosoś z zielonym sosem
  • Marynowany sandacz na sałatce z soczewicy
  • Rolada z pstrąga i sandacza z marynowaną boćwiną
  • Rolada z tatarem z łososia z sosem pietruszkowo-szpinakowym
  • Frykadele rybne z sosem chutney z mango
  • Sałatka z matiasów z ziemniakami, ogórkami konserwowymi i kaparami
  • Szczupak faszerowany z cytrynowym kremem i bagietką
  • Tatar z pstrąga z opiekanym pumperniklem
  • Teryna z twarogu i matiasów z sosem burakowym
  • Wędzony karp z sosem pieprzowo-śmietanowym
  • Zapiekanka z małży i szparagów z sosem z czerwonych pomarańczy
  • Zupy rybne
  • Kapuśniak z pulpecikami rybnymi
  • Krupnik z okoniem i pomidorem
  • Musztardowa zupa krem z pulpetami ze szczupaka
  • Piankowa zupa z ostryg z selerem naciowym
  • Stew z sandacza i białej kapusty
  • Zupa krem z buraków ćwikłowych i matiasów
  • Zupa krem z pstrąga z pomidorami i orzechami piniowymi
  • Zupa krem z ziemniaków i prawdziwków z wędzoną makrelą
  • Zupa z krabów z ogórkiem i koperkiem
  • Zupa z małży z kalarepką i lubczykiem
  • Zupa z małży z szafranem i tymiankiem
  • Zupa z ryb morskich z fenkułem i likierem anyżkowym
  • Zupa z ryb słodkowodnych z ogórkiem i koperkiem
  • Dania główne
  • Dorsz z sosem musztardowym i soczewicą
  • Duszony plamiak z morelowo-pomidorowym ragoűt i ziemniakami
  • Faszerowana troć z sosem limonkowym, dymką i ziołowym risotto
  • Flądra w sosie śmietanowo-szczawiowym
  • Gotowany lin z dipem czosnkowym i warzywami
  • Gotowany sum w sosie chrzanowo-jabłkowym
  • Gulasz rybny z grzybami, papryką i ziemniakami
  • Karmazyn w sosie słodko-kwaśnym
  • Karp w piwnym sosie z migdałami i rodzynkami
  • Karp z wody z chrzanem jabłkowym
  • Kluseczki kładzione z białej ryby z sosem szafranowym i liśćmi szpinaku
  • Knedle z okoniem na kapuście włoskiej w sosie śmietanowym
  • Marynowana troć z pianką limonkowo-miodową
  • Marynowany smażony śledź
  • Okoń pieczony w słonym cieście
  • Pieczony lin ze skorzonerą i słodko-pikantnymi ziemniakami
  • Pieczony w folii kurek czerwony z pesto i zielonym makaronem
  • Pizza z sandacza i łososia
  • Płotki z pieca z masłem szałwiowym i opalanymi ziemniakami
  • Pstrąg w koszulce z boczku z jabłkami i suszonymi śliwkami
  • Pulpeciki śledziowe w śmietanie z kaparami
  • Ragoűt z karasia z zielonymi szparagami, kalarepką i karotką oraz pasztecikami w cieście francuskim
  • Rösti z rybą i mozzarellą
  • Ryba z patelni po hambursku
  • Sieja smażona w pestkach słonecznika z sałatką z jabłek i fenkułu
  • Smażona sielawa z kaparami i grejpfrutem
  • Smażony karp z miodową dynią
  • Smażony lipień z masłem limonkowym i pureé z ziemniaków i selera
  • Smażony węgorz z sosem gruszkowo-bekonowym i ziemniakami
  • Sola faszerowna z duszonymi pomidorami
  • Stynka w sosie maślano-musztardowym ze smażonymi ziemniakami
  • Suflet z sandacza z sosem maślanym
  • Sum w kukurydzianej skorupce
  • Sum z dyniową skorupką
  • Szałwiowe ragoűt z węgorza z gryczanymi kluseczkami
  • Teryna z wędzonego pstrąga na ciepło z sałatką szparagową
  • Turbot z ziemniaczaną skorupką i sosem ogórkowym
  • Wzdręga z pieca
  • Zapiekane cannelloni z nadzieniem z leszcza
  • Ziemniaki z pieca z krabami i kremem szczawiowym

OKŁADKA

Ryby - Lutz Behrendt, Jens Stumpf

Ryby - Lutz Behrendt, Jens Stumpf

DLACZEGO WARTO KUPIĆ KSIĄŻKI U NAS

  • Uprawa roślin ozdobnych oraz owocowych wymaga niemałej wiedzy praktycznej i teoretycznej, którą to wiedzę nabywamy w trakcie prac pielęgnacyjnych ucząc się samemu na swoich doświadczeniach oraz korzystając z fachowych porad zamieszczanych na stronach internetowych (np. u nas w dziale Porady ogrodnicze) oraz z literatury fachowej.
       Prawidłowe i nie narażone na straty prowadzenie przydomowego ogrodu oraz działki nie może zaistnieć bez ciągłego poszerzania wiedzy teoretycznej, którą zastosujemy w sezonie wiosenno-letnio-jesiennym.
       Udostępniamy Państwu tę wiedzę w fachowych tematycznych opracowaniach dostępnych na naszych stronach. Książki oraz czasopisma są pięknie ilustrowane i opisane z naprawdę praktycznym podejściem do tematu, poparte wieloletnim doświadczeniem autora.
  • Proponujemy książki w zakresie szerokiej tematyki ogrodniczej poruszającej tematy uprawy, pielęgnacji, przycinania, sposobu sadzenia, opisów gatunków jak i sporządzania smacznych potraw z dostępnych owoców krzewów i drzew oraz warzyw.
  • U nas książki ogrodnicze tylko w najlepszym wydaniu!

KONIECZNIE ZOBACZ




Kalendarz ogrodniczy na rok 2017



« wstecz   

REKLAMA
reklama google

POLECAMY!

KONTAKT
biuro@oczarjk.pl
GG: 42335517
Skype: oczarjk
do 15-ej: 604-197-556,
po 15-ej: 692-474-891,

Jeśli chcesz sprawdzić czy Twoja przesyłka została wysłana zadzwoń (najlepiej po południu ok. godz. 16-19-ej) na nr tel.: 604-197-556

OSTATNIO DODANE

POGODA NA DZIŚ


REKLAMA WP
reklama_wp


© oczarjk.pl RÓŻE PNĄCE  | RODODENDRONY  | POWOJNIKI  | NARZĘDZIA OGRODNICZE  | programowanie stron
 

krzewy liściaste | BORÓWKI | rododendrony wielkokwiatowe | BYLINY OZDOBNE | KAKTUSY | Z ciekawym efektem | osoby prywatne | ŻURAWINY | rododendrony królewskie | DRZEWA LIŚCIASTE | Wyjątkowe warzywa i owoce | Ozdobne byliny i kwiaty | PORZECZKI | DRZEWA OWOCOWE | rododendrony jakuszimańskie | CZEREŚNIE | Rzadkie zioła i przyprawy | IGLAKI | rododendrony williamsianum | AGRESTY | Egzotyczne pnącza | KWIATY NA BALKON I TARAS | KAKTUSY | JEŻYNY | rododendrony repens | KRZEWY LIŚCIASTE | Niespotykane krzewy i drzewa | WINOROŚL | rododendrony miniaturowe | KRZEWY OWOCOWE | JAGODY | rododendrony DUŻE | Nasiona na poplon | MALINY | PNĄCZA | rododendrony WIELKIE | Nasiona iglaków | ROŚLINY DO OCZEK WODNYCH | ARONIA | rododendrony PALIK | Nasiona drzew liściastych | RODODENDRONY AZALIE | azalie wielkokwiatowe 5 LETNIE | Nasiona krzewów ozdobnych | RÓŻE | azalie japońskie | Nasiona roślin miododajnych | TRAWY OZDOBNE I PAPROCIE | Nasiona palm | róże wielkokwiatowe | WRZOSOWATE | ZIOŁA | róże wielokwiatowe rabatowe | CEBULE WIOSENNE | róże pnące | róże okrywowe | CEBULE JESIENNE | róże parkowe | CEBULE SPECIAL | NASIONA CIEKAWYCH ROŚLIN | róże angielskie | ROŚLINY CYTRUSOWE | róże dzikie | róże miniaturowe | KSIĄŻKI | WSZYSTKO O RÓŻACH | WSZYSTKO O RÓŻANECZNIKACH | NAWOZY | WSZYSTKO O TRAWACH | WSZYSTKO O BYLINACH | PORADY O BORÓWKACH | róże jadalne | ZIEMIA DO ROŚLIN | Nawóz do róż | SZTUKA W OGRODZIE | Nawóz do rododendronów | Nawóz do borówek | PORADY OGRODNICZE | Książki o bylinach | | Drzewa i krzewy ozdobne | Książki o trawach | Książki o iglakach | Zakładanie i pielęgnacja ogrodu | Kalendarze ogrodnicze | Rośliny pokojowe | Zwierzęta domowe | Gleba i skały | Nad wodą | Przyroda Polski i Świata | Kuchnia | ROK W OGRODZIE | CHOINY | CISY | CYPRYSIKI | JAŁOWCE | JODŁY | MODRZEWIE | SOSNY | ŚWIERKI | ŻYWOTNIKI TUJE | IGLAKI INNE | GRUSZE | WIŚNIE | JABŁONIE | ZDROWA ŻURAWINA | Dalie ciemnolistne | Dalie dekoracyjne | Dalie kaktusowe | Dalie karłowe | Dalie kuliste | Dalie pomponowe | Dalie karłowe | Pacioreczniki | Lilie Specjal i azjatyckie | Lilie doniczkowe | Lilie orientalne | Lilie drzewiaste | Lilie trąbkowe | Lilie LA i OT | Lilie tygrysie | Liliowce ogrodowe | WSZYSTKO O CEBULOWYCH | Irysy | WRZOSOWATE RÓŻNE | Magnolie | ŚLIWY | TRUSKAWKI POZIOMKI | Cebule specjal | PIGWY | WSZYSTKO O ZIOŁACH | MORELE | BRZOSKWINIE | NEKTARYNY | PNĄCZA INNE | Powojniki wielkokwiatowe wczesne | Powojniki wielkokwiatowe późne | Powojniki Viticella | Powojniki botaniczne | Powojniki Tangutica | Powojniki bylinowe | byliny na ABCDE | byliny na FGHIJ | byliny na KLMNO | byliny na PQRST | byliny na UWYZŹŻ | Ziemia do wysiewu | Ziemia uniwersalna | Obrazy kwiaty ogród | INNE CIEKAWE | CHOROBY I SZKODNIKI | ZIOŁA | TRAWY OZDOBNE | DRZEWA LIŚCIASTE | FORMY PIENNE | ROŚLINY DO OCZEK WODNYCH | PAPROCIE | MORWY | Kwiaty na balkon i taras | ZDROWA ŚWIDOŚLIWA | Cytryny |

//reklama wp.pl adkontekst