Kapusta pekińska bez GMO Brassica rapa
Kapusta pekińska bez GMO to warzywo, które można podawać na surowo do jedzenia w postaci pysznych sałatek.
Odmiana ta ma ładne, zielonkawe wybarwienie wnętrza, łagodny i słodki smak
i brak tendencji do tworzenia zbyt luźnych główek.
Kapusta pekińska bez GMO jest zwarta, o kruchych, wydłużonych, przylegających do siebie liściach.
Zawiera wartościowe białko, witaminy: B1, B2, C i sole mineralne m.in.: sód, potas, magnez, mangan, żelazo, miedź, fosfor, fluor, karoteny.
Jest spożywana na surowo, w surówkach i sałatkach, oraz gotowana i duszona. Jest równie smaczna dodana
w kawałkach do zupy jarzynowej, jak i w surówce z sosem winegret, w połączeniu ze świeżymi pomidorami. Znakomicie nadaje się do potraw duszonych, gulaszów, a także dań z makaronem.
Kapustę pekińską uprawia się w polu z rozsady lub z siewu wprost do gruntu. We wczesnej uprawie kapusty pekińskiej wykorzystuje się rozsadę doniczkową, natomiast na zbiór późny można przygotowywać rozsadę lub wysiewać nasiona bezpośrednio w pole.
Opakowanie zawiera 5 sztuk nasion.
|